BuzzerBeater Forums

BB Nederland > De BuzzerBeater Gebruikersgids

De BuzzerBeater Gebruikersgids

Set priority
Show messages by
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.23 in reply to 174237.22
Date: 02/11/2011 03:53:44
Overall Posts Rated:
6868
Welke spelers zou je kunnen trainen?

Er zijn in principe vier factoren die mee tellen wanneer je op zoek gaat naar een speler om te trainen: leeftijd, lengte, potentieel en vaardigheden.

Leeftijd
De leeftijd van een speler is hoogstwaarschijnlijk het belangrijkste als je gaat kijken of een speler trainbaar is of niet. Er zullen altijd uitzonderingen zijn, maar de ideale leeftijd is om een speler te trainen is wanneer hij 18 is en vers uit de draft. De reden hierachter is, dat hoe jonger een speler is, hoe sneller hij traint. Met ieder jaar dat een speler jarig is, zal zijn training dus minder snel gaan.

Lengte
In het algemeen trainen inside vaardigheden het snelst wanneer een speler lang is en outside vaardigheden wanneer een speler klein (minder lang) is. Extreme lengtes kunnen dus zorgen voor zeer behendige spelers op bepaalde vlakken. Wanneer je van plan bent om een speler inside en outside te trainen (bijvoorbeeld als je een SF wilt trainen), dan is het verstandig om te kiezen voor de gulde-middenweg.
Hier zijn een aantal ruwe richtlijnen:
C - 209 cm + (hoe langer hoe beter
PF - tussen 200 en 212 cm
SF - tussen 191 en 203 cm
Guards - onder 194 cm (hoe kleiner hoe beter)

Potentieel
Het potentieel van een speler heeft geen invloed op zijn trainingssnelheid, tot het moment dat de zogenoemde “softcap” is bereikt. Deze softcap geldt als een soort onzichtbaar plafond voor de vaardigheden van een speler. Wanneer deze softcap is bereikt, zal de trainingssnelheid van de speler drastisch verlagen. Vanaf dit punt is het meestal niet meer rendabel om de speler training te geven.
In feite is het “Potentieel” van een speler, dus eigenlijk een ruwe inschatting hoe goed hij ooit kan worden.

Begin vaardigheden
Om te bepalen of een speler het waard is om te trainen, heeft hij goeie begin vaardigheden nodig. Als je een nieuwe (18/19 jarige) trainee aanschaft, is een beginsalaris van $ 3500 een ruwe inschatting of zijn vaardigheden goed genoeg zijn. Hou wel in gedachte dat iedere speler verschillend is. Sommige spelers zullen bij $4500 nog niet goed genoeg zijn.
Het is een mooie richtlijn dat de belangrijkste vaardigheden voor een speler vlakbij of reeds op “redelijk” zijn, wanneer je hem wilt trainen. Wanneer er “gaten” zijn bij zijn belangrijkste vaardigheden, laten we zeggen Passen voor een Guard op Zielig, zul je je moeten afvragen of deze gaten in te halen zijn, of dat hij hierdoor het trainen niet waard is. In het laatste geval kan je uiteraard beter op zoek naar een andere trainee. Wanneer de primaire vaardigheden goed genoeg zijn om hem eventueel training te geven, kan je nog kijken naar zijn secundaire vaardigheden. Het is erg mooi als de speler goeie secundaire vaardigheden heeft, aangezien deze soms moeilijker zijn om te trainen (bijvoorbeeld Rebounden voor Guards).

Last edited by Nick at 05/18/2011 07:06:33

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.24 in reply to 174237.23
Date: 02/11/2011 03:53:49
Overall Posts Rated:
6868
Positietraining
Ieder trainingstype geeft je de keuze hoeveel spelers je wilt trainen en op welke positie(s). Deze mogelijkheden zijn helaas wel gelimiteerd. Welke posities je kunt trainen bij welk trainingstype, is afhankelijk van welke vaardigheid er getraind wordt met een trainingstype. Voorbeeld: Rebounden kan alleen worden getraind voor de PF/C positie, aangezien dit de spelers zijn die het meeste rebounden.
Als manager van je team heb je de keuze uit het trainen van één positie, twee posities, drie posities of het hele team. Zoals ik zojuist heb uitgelegd met Rebounden als voorbeeld, geeft niet ieder trainingstype de mogelijkheid om één positie training te kiezen. De andere twee trainingsvormen die dit ook niet kunnen, zijn Passeren en Jump Shot.

Hieronder een overzicht van de verschillende trainingsvormen:

Één positie training
Beschrijving: Één positie training is de trainingsvorm waarbij de maximaal haalbare trainingssnelheid behaald kan worden. Het enige nadeel van deze trainingsvorm is dat je maar 3 spelers in de week volledige training kan geven. Dit is de meest gebruikte trainingsvorm voor managers die geïnteresseerd zijn in het snel ontwikkelen van een paar sleutelspelers. Wanneer je NT of U21 spelers wilt trainen, is één positie training vrijwel noodzakelijk.
Maximaal aantal spelers dat volledige training kan ontvangen per week: 3

Twee positie training
Beschrijving: Traint maximaal 6 spelers op ongeveer 75-80% (schatting) van de snelheid van één positie training. Zoals de meeste dingen binnen BuzzerBeater, is de formule voor trainingssnelheid niet lineair. Wees dus niet bang dat dit half zo snel zal trainen als één positie training. Deze trainingsvorm is waarschijnlijk de meest gebruikte trainingsvorm binnen BuzzerBeater en wordt vaak gebruikt wanneer een team 5-6 trainbare, jonge spelers heeft.
Maximaal aantal spelers dat volledige training kan ontvangen per week: 6

Drie positie training
Beschrijving: Staat een manager toe om een maximaal aantal van 9 spelers volledige training te geven per week. Echter, deze trainingsvorm wordt maar zelden gebruikt, omdat veel managers vinden dat het te langzaam gaat. Als ik zou moeten gokken, zou ik zeggen dat drie positie training ongeveer gelijk staat aan 40-50% van de snelheid van één positie training. Ik raad deze trainingsvorm alleen aan als je de trainingsminuten erg heb verklooit of als je wilt experimenteren met de formule.
Maximaal aantal spelers dat volledige training kan ontvangen per week: 9

Team Training voor specifieke vaardigheden
Dit is de optie om iedere positie te trainen in één vaardigheid, bijvoorbeeld Jump Shot. Deze trainingsvorm mag je niet verwarren met de "Team Training" uit het uitklapmenu op de "Training" pagina, waarna je kan kiezen uit Conditie, Vrije Worpen of Vorm training. Om het simpel te houden: gebruik teamtraining nooit voor specifieke vaardigheden! Het is veel te traag en daardoor erg inefficiënt.
Maximaal aantal spelers dat volledige training kan ontvangen per week: 15

Last edited by Nick at 05/27/2011 08:52:51

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.25 in reply to 174237.24
Date: 02/11/2011 03:53:56
Overall Posts Rated:
6868
Positie uitleg

Een van de meest interessante discussies die je vaak zal vinden binnen de BB wereld, zal zijn welke vaardigheden het belangrijkst zijn voor voor welke positie. In deze sectie zal ik mijn mening delen over wat ik vindt dat de belangrijkste primaire, secundaire en tertiaire vaardigheden zijn voor iedere positie.

Point Guard
Primair: Verre Verdediging, Passen, Jump Shot
Secundair: Balcontrole, Passeren, Schietafstand
Tertiair: Rebounden, Inside Verdediging

Shooting Guard
Primair: Verre Verdediging, Jump Shot, Schietafstand
Secundair: Balcontrole, Passen, Passeren
Tertiair: Rebounden, Inside Verdediging

Small Forward (Outside georiënteerd)
Primair: Verre Verdediging, Jump Shot
Secundair: Inside Verdediging, Schietafstand, Rebounden, Passen, Balcontrole, Passeren
Tertiair: Inside Schot, Blokken

Small Forward (Gebalanceerd)
Primair: Verre Verdediging, Inside Verdediging, Jump Shot, Inside Schot
Secundair: Rebounden, PAssen, Schietafstand, Balcontrole, Passeren
Tertiar: Blokken

Small Forward (Inside Georiënteerd
Primair: Verre Verdediging, Inside Schot, Inside Verdediging, Rebounden
Secundair: Jump Shot, Passen, Balcontrole, Passeren
Tertiar: Schietafstand, Blokken

Power Forward
Primair: Inside Verdediging, Rebounden, Inside Schot, Jump Shot
Secundair: Verre Verdediging, Passeren, Balcontrole, Passen
Tertiar: Blokken, Schietafstand

Center
Primair: Inside Verdediging, Inside Schot, Rebounden
Secundair: Balcontrole, Passen, Jump Shot, Blokken
Tertiar: Passeren, Verre Verdediging, Schietafstand

Hieronder nog een aantal topics over de belangrijkste vaardigheden per positie. Zo zie je maar, iedereen heeft er zijn eigen mening over:
The Mogul (141616.2)
HeadPaperPusher (112743.1)
ReDonkulous, CrazyEye, lPunktElend and Acajou (118426.7)

Last edited by Nick at 05/27/2011 08:53:47

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.26 in reply to 174237.25
Date: 02/11/2011 03:54:01
Overall Posts Rated:
6868
Training beschrijvingen

Hieronder vind je een korte beschrijving welke vaardigheid primair getraind wordt bij iedere soort training.

- Druk uitoefenen ---> Verre Verdediging
- Blokken ---> Blokken
- Inside Verdediging ---> Inside Verdediging
- Rebounden ---> Rebounden
- Inside Aanval ---> Inside Schot
- Één tegen één ---> Passeren
- Afstandsschoten ---> Schietafstand
- Jump Shot ---> Jump Shot
- Balcontrole ---> Balcontrole
- Passen ---> Passen

Zoals je kunt zien, zijn de meeste trainingstypes redelijk vanzelfsprekend. Mocht je meer willen weten over welke secundaire skills er worden meegetraind en hoe lang het duurt om een bepaalde skills omhoog te trainen, neem dan een kijkje in de Training Speed Analysis topics op het BB-Global forum. Deze topics zijn helaas wel in het Engels, maar je kunt ze hier vinden: (381.1) en (78242.1). Deze topics geven erg nuttige informatie, maar hebben ook zo hun zwakheden. Het is altijd nog beter als niks, he ;-)

Last edited by Nick at 08/24/2011 08:43:26

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.27 in reply to 174237.26
Date: 02/11/2011 03:54:07
Overall Posts Rated:
6868
Minuten

Laten we stellen dat je drie trainee's hebt die je op één positie wilt gaan trainen als Center. Om volledige training te krijgen, dienen ze 48 minuten te spelen per week. Met andere woorden, ze moeten een volledige wedstrijd per week spelen. Als je ze ook nog goed in vorm wilt houden, kan je ze tijdens één wedstrijd in de week ook als wissel opstellen. Bijvoorbeeld op de PF positie, maar dit is optioneel.

Om ervoor te zorgen dat je trainee een volledige wedstrijd speelt (48 minuten), moet je ervoor zorgen dat het onmogelijk is voor de coach om hem te wisselen (onder normale omstandigheden). Wanneer je met meer als 21 punten voor staat in het 4e kwart van een wedstrijd, zal je coach proberen om alle basisspelers te wisselen en ze op de bank te plaatsen, ongeacht jouw instructies. Met de 1 positie training in gedachte, is het een goed idee om de coach niet deze mogelijkheid te geven bij je trainee's. Dit doe je door de volgende opstelling te maken. De naam van je trainee is in dit geval "Charles":

----Basis---Wissel--Reserve
PG: Mark / Patrick / Patrick
SG: Marin / Tomer / Tomer
SF: Jason / Edju / Edju
PF: Forrest / Uros / Uros
C: Charles / Charles / Charles

9 Spelers zijn geselecteerd in totaal.
Coach: Volg de precieze opstelling
Foutenlast: Laat ze spelen

Als je je opstelling zo maakt, zal Charles de volledige 48 minuten spelen, mits hij niet geblesseerd raakt of 6 Persoonlijke Fouten maakt.
Als je wilt dat Charles ook nog in goede vorm blijft, zul je ervoor moeten zorgen dat hij rond de 60-65 minuten per week speelt. Of, breder gezegd: tussen de 48 en 75 minuten.

Last edited by Nick at 08/24/2011 08:57:20

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.28 in reply to 174237.27
Date: 02/11/2011 03:54:13
Overall Posts Rated:
6868
Gebalanceerde Training

Dit stukje gaat over het "elastische effect". Waarschijnlijk zul je je afvragen "wat is dat nou weer"? Maar zo moeilijk is het niet.

BuzzerBeater spelers hebben de natuurlijke eigenschap dat ze sneller trainen wanneer al hun primaire vaardigheden gebalanceerd zijn. Dit wil zeggen, dat als je een guard hebt met alle guard-vaardigheden op Redelijk, en je traint non-stop Jump Shot, zijn Jump Shot op een gegeven moment een stuk langzamer omhoog zal gaan, omdat de andere primaire guard-skills achterlopen. Hetzelfde geldt andersom: Wanneer Jump Shot op Dramatisch is (en alle andere skills Redelijk), zal het sneller trainen als de andere skills. De andere skills zullen dan langzamer trainen, totdat Jump Shot weer op hetzelfde niveau is.
Om simpel te zeggen: probeer ervoor te zorgen dat je de primaire skills van een trainee gelijkwaardig optraint. Eerst alle belangrijke skills naar redelijk, dan naar goed, dan naar uitstekend enz. enz. Op deze manier zul je de minste snelheidsverlies hebben.

Last edited by Nick at 08/24/2011 09:05:00

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.29 in reply to 174237.28
Date: 02/11/2011 03:54:18
Overall Posts Rated:
6868
Team Training

Ter afronding van het hoofdstuk Training, wil ik nog snel even iets zeggen over Team Training. Hiermee bedoel ik Conditie, Vrije Worpen en Vorm, training.
Er zijn twee momenten tijdens het seizoen waarop het verstandig is om Team Training te organiseren. Tijdens de Allstar Break (tenzij je nog in de beker zit), op de helft van het seizoen en tijdens de laatste twee weken van het seizoen. De reden voor deze momenten is simpel: Je hebt maar twee wedstrijden deze weken, dus je kunt je trainee's maar 2/3 van het normale aantal minuten laten maken.
Ik adviseer je tijdens deze drie weken om Vrije Worpen of Conditie te trainen. Conditie zal eens in de zoveel tijd eens dalen bij je spelers, dit moet je dus op pijl houden. Vrije Worpen zijn altijd belangrijk, dus het is verstandig om dit ook af en toe te trainen, mochten je spelers niet op het gewenste niveau zijn.
Ik raad je niet aan om Vorm training te organiseren. Het wordt eigenlijk alleen gebruikt in weken waarin je alle 3 de wedstrijden MOET winnen en je spelers in slechte vorm zijn. Zelfs op deze momenten weet ik niet of ik Vorm zou trainen. Je hebt er één week iets aan, daarna zakt de vorm weer af.

Uiteindelijk wil ik nog even zeggen dat wanneer je Team Training doet, het niet uitmaakt of je een Trainer hebt van level 1 of van level 7. Het gaat allemaal even hard.

Last edited by Nick at 08/24/2011 09:12:20

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.30 in reply to 174237.29
Date: 02/11/2011 03:54:22
Overall Posts Rated:
6868
Nationale Teams

Introductie

Je zegt dat je grip heb op het spelletje en je alles behoorlijk onder controle hebt. Dan wil je natuurlijk meer uitdaging. Je zou in dit geval een nationaal team speler kunnen gaan trainen!
Ieder land heeft een Nationaal Team (NT) en U21 Nationaal Team (U21). In het NT spelen de beste spelers uit het land en in het U21 spelen de beste spelers uit het land die 21 jaar of jonger zijn.
Aan de start van elk nieuw seizoen zijn er verkiezingen voor de nieuwe NT en/of U21 coach. Het ene seizoen kiest met de NT bondscoach, het volgende seizoen de U21 bondscoach. Er zijn geen verplichtingen of vereisten waaraan je moet voldoen om je verkiesbaar te stellen tot bondscoach. Je kan je zelfs verkiesbaar stellen voor buitenlandse NT's, maar je kan maar voor één land tegelijk verkiesbaar zijn.

Last edited by Nick at 08/24/2011 09:36:06

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.31 in reply to 174237.30
Date: 02/11/2011 03:54:26
Overall Posts Rated:
6868
Hoe het werkt

Op het moment dat een manager is verkozen tot NT of U21 coach, zal hij bereid moeten zijn om een hoop tijd te steken in deze klus. Dit is voornamelijk zo in de grotere BB-landen, waar veel verwacht wordt van de nationale teams.

Spelers selecteren voor een nationaal team is een zware en moeilijke klus, waarbij vaak veel aspecten meespelen. Het is niet altijd makkelijk voor een NT/U21 coach om te bepalen welke spelers nuttig zijn voor het nationale team en welke niet, maar je kan er zeker van zijn, zeker in Nederland, dat hij er alles zal doen om het beste team samen te stellen.
Wanneer je denkt dat een van je spelers recht heeft om deel uit te maken van het team, kan je het beste de huidige selecties bekijken en de salarissen van de geselecteerde spelers vergelijken met het salaris van jouw spelers. Als jouw speler gelijk is aan, of beter dan een van de geselecteerde spelers, doe je er goed aan de coach van het betreffende team een BB-mail te sturen. Salaris is niet de beste manier om dit te vergelijken, maar het geeft je wel een ruwe indicatie hoe goed jouw speler is in vergelijking met de geselecteerde spelers.
Onthoud dat de meeste NT/U21 coaches je graag advies zullen geven over de te volgen training, als jouw speler (bijna) goed genoeg is voor een NT/U21 team. Bedenk wel dat NT/U21 het druk hebben met allerlei zaken, dus val ze alleen lastig als je écht denkt dat het nodig is.

Het managen van een NT/U21 vergt veel ervaring en kennis van de coach, aangezien er veel aspecten meewegen met het succes van het nationale team. De tactieken tijdens een wedstrijd zijn erg belangrijk, samen met de beleving. Beleving werkt bij nationale teams hetzelfde als bij clubteams, afgezien van dat het bij nationale teams langer duurt voordat de beleving daalt of stijgt. Dit omdat ieder nationale team maar één keer per week een wedstrijd heeft. NT/U21 coaches moeten zorgvuldig omgaan met het oproepen en ontslaan van spelers uit de selectie. Dit omdat iedere keer wanneer een speler wordt "ontslagen" uit de selectie, de beleving iets zal zakken. Het maximum aantal spelers in een nationaal team is 18, dus wanneer er 18 spelers geselecteerd zijn en er moet een nieuwe speler worden toegevoegd, zal je een speler moeten opofferen (waardoor de beleving zakt), om een nieuwe speler toe te kunnen voegen.

Conclusie: Het managen van een NT of U21 team is een zware klus, wat veel tijd, kennis en energie vergt van alle betrokken personen.

Last edited by Nick at 08/24/2011 09:51:19

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.32 in reply to 174237.31
Date: 02/11/2011 03:54:32
Overall Posts Rated:
6868
Trainen van een NT/U21 speler

Het trainen van een NT speler is iets heel anders als het trainen van jouw eigen tweede SG. Het is ook belangrijk om te weten, dat hoe meer managers een land heeft, hoe moeilijker het is om een speler het NT/U21 in te trainen, aangezien meer managers dit zullen proberen. Hieronder een aantal richtlijnen om een speler vanaf het begin af aan het NT/U21 in te trainen:

- Je hebt een 18-jarige speler nodig met een hoog potentieel en degelijke begin-vaardigheden
- Gemiddeld heeft een NT speler een minimaal potentieel nodig van Superster. Dit zal verschillen per land. Bij kleinere landen kunnen Allstar-potentieel spelers het NT halen, bij grote landen zal dit Legende zijn.
- Het is cruciaal om je speler zo veel mogelijk 1 positie training te geven. Dit is - zoals eerder uitgelegd - de training met de maximale trainingssnelheid. De enige keer wanneer het acceptabel is om 2 positietraining te geven, is wanneer er een vaaridgheid getraind moet worden die alleen met 2 positietraining omhoog kan gaan.
- Het is redelijk standaard voor managers om te stoppen met een speler training geven wanneer deze 22-23 is. Echter, NT spelers vereisen meer training, indien hun potentieel het toe laat. Sommige spelers ontvangen op hun 27e nog steeds training. Dit zijn de echte toppers.
- Houd goed contact met de NT Coach van jouw land (Nederland), zodat hij je eventueel advies kan geven en kan vertellen hoe jouw trainee ervoor staat en opzichte van de andere spelers.

Wanneer je een NT/U21 speler traint, zul je wel eens minuten (of zelfs wedstrijden) moeten opofferen. Echter, dit wordt later terugbetaald met de eer van het hebben van een NT/U21 speler en een extra bonus in de Merchandising inkomsten van jouw team.

Last edited by Nick at 08/24/2011 09:59:41

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.33 in reply to 174237.32
Date: 02/11/2011 03:54:36
Overall Posts Rated:
6868
Dit bericht is gereserveerd voor eventuele uitbreiding van gids.

Last edited by Nick at 08/24/2011 10:01:34

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
Advertisement